Zomer 2022 Safe Spaces

Programma

1 minuut leestijd

Uitgelichte activiteiten in juni en juli.

20/06 wereldvluchtelingendag
Locatie: Arminius
Start: 20:00 uur.
Op Wereldvluchtelingendag besteden we aandacht aan het lot van vluchtelingen, 100 miljoen mensen wereldwijd. Drie dagen lang – 20, 21 en 22 juni – bieden we de voorstelling ‘Salomonsoordeel’ aan, samen met theater Rotterdam en Arminius. In deze voorstelling belicht theatermaker Ilay den Boer de weerbarstige praktijk van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Op 20 juni is er voorafgaand aan de voorstelling een diner in Theater Rotterdam, geserveerd door vrijwilligers van de Pauluskerk.
Kaartjes voor de voorstelling (en het diner) zijn te krijgen op arminius.nl.
In de nacht van 18 op 19 juni loopt een team van de Pauluskerk mee met de Nacht van de Vluchteling.

11/07 expositie Present in de Laurenskerk
Locatie: Laurenskerk
Het afgelopen jaar maakte Peter van Beek portretten van bezoekers van de Pauluskerk, ‘Present’ heet de serie. Hij fotografeerde hun passies en hun dromen. Mensen schitteren, temidden van schilderijen, bomen, kerken of theatercoulissen, op een motor of in een gedroomde tuin. Op 11 juli opent een expositie van deze portretten, in de Laurenskerk. Dus heb je niets te doen deze zomer: neem een kijkje en laat je inspireren door de levenskracht van onze bezoekers.

15/07 expositie Flying Condor Crossing Borders
Locatie: Garage Rotterdam
Start: 19:00 uur.In het Open Atelier werkt kunstenaar Marcha van den Hurk samen met bezoekers aan dialoogtekeningen. Al schilderend, schrijvend, en tekenend, reagerend op elkaar ontstaat een gezamenlijk werk, dat een gezamenlijk verhaal vertelt. De tekeningen worden deze zomer geëxposeerd onder de noemer Carpool, een project van IDEM en Garage Rotterdam. Op 15 juli om 19:00 uur opent de tentoonstelling in Garage Rotterdam. Deze is tot 24 juli te bezichtigen.

Doneren

De Vrienden van de Pauluskerk hebben in februari en maart ondergoed en warme sokken aangeschaft voor bezoekers. Voor Pasen werden mensen verrast met 100 luxe brunchpakketten. In april werd een nieuwe vrieskast aangeschaft, om brood en levensmiddelen te kunnen invriezen. De Vereniging Vrienden van de Pauluskerk is per 1 juni verder gegaan als stichting. Doneren kan aan de Vrienden of rechtstreek aan rechtstreeks aan stichting diaconaal centrum Pauluskerk, aan stichting omzo/Pauluskerk Vluchtelingenwerk, of aan de commissie van bijstand (voor de kerkelijke activiteiten), via de website. 

Vorige