Zomer 2022 Safe Spaces

Nieuwe ruimte

1 minuut leestijd

Marian wil haar man eren, die jaren geleden overleed. Peter van Beek fotografeert haar, omgeven door de mensen die zij in de Pauluskerk leerde kennen en de kunst die haar man haar naliet.

Marians man was kunstenaar en maakte mooie schilderijen. Abstract, figuratief en realistisch. Na zijn overlijden viel Marian in een groot gat. Het was heel lastig om alles wat ze samen deden nu alleen te moeten doen. De leuke dingen, maar ook de praktische zaken. Marian raakte diep in de schulden. Ze vond daarbij steun in de Pauluskerk en is inmiddels uit de schuldsanering. Om haar man te eren wilde Marian graag een expositie organiseren. Met een openingsborrel rondom het werk van haar man. We hebben schilderijen opgehangen en mensen uitgenodigd, om het leven en vooral de nagedachtenis van Marians echtgenoot te vieren.

Fotograaf Peter van Beek maakte een serie portretten van bezoekers van de Pauluskerk. De foto’s tonen hun veerkracht en hun dromen. De serie is vanaf 11 juli te zien in de Laurenskerk en gaat daarna reizen door de stad.

Vorige