Zomer 2022 Safe Spaces

Salomonsoordeel

1 minuut leestijd

Op 20, 21 en 22 juni is in Arminius de voorstelling ‘Salomonsoordeel’ te zien, waarin theatermaker Ilay den Boer de weerbarstige praktijk belicht van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Centraal staat het verhaal van zijn vriend Hassan uit Gaza. Hassans asielaanvraag wordt afgewezen en om te begrijpen waarom gaat Ilay werken bij de IND en de Rechtbank Amsterdam. Ilay schetst zijn worsteling met het goede willen doen en hoe dit schuurt met menselijk handelen en verantwoordelijkheid. Hij kreeg daarvoor erkenning en werd medio juni geselecteerd voor het Nederland Theater Festival 2022, waar de 12 meest indrukwekkende theaterproducties van het moment worden getoond.

Theater Rotterdam, Arminius en de Pauluskerk programmeren de voorstelling gezamenlijk rondom Wereldvluchtelingendag, om aandacht te vragen voor de alle mensen die op de vlucht zijn: 100 miljoen mensen wereldwijd. Op maandag 20 juni is er van 17.00 tot 19.00 eerst een diner op het Schouwburgplein, gemaakt door de koks van de Nico Adriaans Stichting en geserveerd door bezoekers en vrijwilligers van de Pauluskerk. Tickets zijn te krijgen via de website van Arminius.

Vorige