Herfst 2022 Het vermogen tot verwonderen

De Pauluskerk & NAS

1 minuut leestijd

In 1980 sloot Nico Adriaans al een bondgenootschap met de Pauluskerk voor de opvang en zorg van kwetsbare mensen met een verslaving. Die samenwerking heeft zich met de oprichting van de Nico Adriaans Stichting in 2000 op meerdere vlakken voortgezet. Jaarlijks herdenken we samen de mensen die in het afgelopen jaar overleden zijn. Dat doen we altijd op de eerste zondag van november, tijdens Allerzielen.

Maria Montero zorgt er al jaren voor dat de herdenking een warme, gastvrije bijeenkomst is. Er wordt een dienst gehouden door de dominee van de Pauluskerk of een gastpredikant. Organist Jan Blankers speelt muziek op het orgel. Ter nagedachtenis aan de overledenen worden er kaarsjes gebrand. De namen van zowel de mensen van de NAS als de mensen uit de Pauluskerk worden voorgelezen.

Na de dienst is er soep en brood en gelegenheid om herinneringen op te halen. De samenkomst biedt troost aan de achterblijvers en zorgt voor verbinding. Het samenzijn laat de bezoekers beseffen dat ze niet alleen staan.

Het samenzijn laat de bezoekers beseffen dat ze niet alleen staan.

Vorige